France Limousin Rundvlees
Eerlijk vlees
Van ons vlees mag u verwachten, dat het op het gebied van smaak, kwaliteit en gezondheidsgaranties bij de absolute top hoort. Een keiharde claim die we graag onderbouwen met feiten.
Limousin streek
France Limousin runderen komen uit de gelijknamige streek Limousin in het zuidwesten van Frankrijk. De streek is heuvelachtig en soms zelfs bergachtig. Het bosrijke gebied is doorsneden met beekjes, meren en weides waar het befaamde Limousin rundvee vredig graast.
Wat is France Limousin
Wekelijks betrekken wij raszuivere, ongekruiste runderen 'Limousins' uit de regio Limousin in Frankrijk. De runderen hebben een stamboek van meer dan een eew. Ze grazen op grote schrale weidegrond in een prachtig natuurgebied, dat totaal niet is aangetast door verkeer, industrie en andere milieuverontreinigde activiteiten. De dieren lopen vrij in dit pastorale paradijs met een flora en fauna die elders in Europa al lang uitgeroeid is, ze drinken zuiver beekwater en voeden zich met verschillende grassen en kruiden die vrij in de natuur groeien.
Puur natuur
Er vinden vrijwel 100% natuurlijk geboortes plaats en de kalfjes blijven bij de moeder. France Limousin runderen krijgen geen hormonen en preventieve antibiotica toegediend. Dit is ten strengste verboden. Alle regels en normen rondom France Limousin runderen zijn uiteengezet in het 'Cahier des Charges'. Aan dit reglement dient iedere boer zich te houden. Indien er een overtreding wordt gemaakt, betekent dit levenslange uitsluiting van de coöperatie. Door dit strenge reglement kunnen wij onvoorwaardelijke kwaliteitsgaranties geven.
Verantwoord genieten
Met France Limousin vlees weet u wat u eet en kunt u verantwoord genieten! U proeft dat de natuur zijn gang heeft kunnen gaan. Het vlees heeft geen overtollig vet, maar wel een klein randje waar dat aan hoor te te zitten.
▼
Black Angus
In ons rundvlees assortiment vindt u naast ons ruime assortiment van France Limousin ook heerlijke producten van de Black Angus. Denk aan een ribeye en de Black Angus burger (een grof gekruide burger met biefstukkruiden).
Black Angus runderen worden grootgebracht met een zorgvuldig uitgebalanceerd graandieet. Het vlees van deze runderen is bekend om zijn uitzonderlijke malsheid en sappige, volle en zilte smaak. Dit komt doordat het iets rijper is dan gewoonlijk. Het vlees is rijkelijk gemarmerd (met een randje vet doorregen), waardoor het tijdens het bereiden lekker mals blijft.
▲
Impressie rundvlees van France Limousin
Onze France Limousin runderriblap is ouderwets lekker stoofvlees. Dit "draadjesvlees" is gaar in circa 1,5 uur. Bij langer stoven valt het vlees compleet uit elkaar. Zeer geschikt vlees dus voor uw stoofschotels.
Ook onze magere runderlappen, sucadelappen en bieflapjes van France Limousin zijn heerlijk stoofvlees.
Onze Filet Americain wordt gemaakt van France Limousin biefstuk tartaar. Wij maken deze filet americain iedere dag vers op ambachtelijke wijze. En dat proeft u aan de verfijnde smaak. Speciaal aanbevolen op een toastje of stokbroodje, maar ook heerlijk bij uw lunch.
France Limousin runderentrecôte Een lendebiefstuk, deze biefstuk heeft wat meer body en is smaakvol door zijn fijne structuur en een klein vetrandje.
Bereidingsadvies (voor een entrecôte met een dikte van 1 centimeter)
Bak de entrecôte stevig bruin en daarna nog 2 à 3 minuten op laag vuur doorbakken. De entrecôte is dan medium gebakken.
France Limousin runderbiefstuk. Een echt hoogtepunt uit het assortiment van France Limousin. De biefstuk is zeer smaakvol. Door zijn fijne structuur heeft het echt een zeer korte bereidingstijd, namelijk 2 x 1 minuut, uiteraard afhankelijk van de dikte van de biefstuk.
Wij bieden 2 soorten biefstuk: kogel- en haasbiefstuk. Daarnaast zijn er ook diverse variëteiten, zoals gekruid en gemarineerd.
Kogelbiefstuk met knoflookmarinade In reepjes of in biefstukjes verkrijgbaar.
Bereiding: het biefstukje kort op hoog vuur bakken.
Schnitzel, een zeer dun gemarineerd biefstukje, dat pittig is gemaakt door gebroken zwarte peperkorrels.
Bereiding: de schnitzel wordt gebakken op hoog vuur in circa 1,5 tot 2 minuten.
▼
Tip van slagerij van de Ban
Probeer een echte kogelbiefstuk.
Onze France Limousin kogelbiefstuk is zeer fijn van structuur
en behoudt hierdoor zijn sappen en malsheid.
Eet het en u weet het!