France Limousin Rundvlees

Eerlijk vlees

Van ons vlees mag u verwachten, dat het op het gebied van smaak, kwaliteit en gezondheidsgaranties bij de absolute top hoort. Een keiharde claim die we graag onderbouwen met feiten.

Limousin streek

France Limousin runderen komen uit de gelijknamige streek Limousin in het zuidwesten van Frankrijk. De streek is heuvelachtig en soms zelfs bergachtig. Het bosrijke gebied is doorsneden met beekjes, meren en weides waar het befaamde Limousin rundvee vredig graast.

Wat is France Limousin

Wekelijks betrekken wij raszuivere, ongekruiste runderen 'Limousins' uit de regio Limousin in Frankrijk. De runderen hebben een stamboek van meer dan een eew. Ze grazen op grote schrale weidegrond in een prachtig natuurgebied, dat totaal niet is aangetast door verkeer, industrie en andere milieuverontreinigde activiteiten. De dieren lopen vrij in dit pastorale paradijs met een flora en fauna die elders in Europa al lang uitgeroeid is, ze drinken zuiver beekwater en voeden zich met verschillende grassen en kruiden die vrij in de natuur groeien.

Puur natuur

Er vinden vrijwel 100% natuurlijk geboortes plaats en de kalfjes blijven bij de moeder. France Limousin runderen krijgen geen hormonen en preventieve antibiotica toegediend. Dit is ten strengste verboden. Alle regels en normen rondom France Limousin runderen zijn uiteengezet in het 'Cahier des Charges'. Aan dit reglement dient iedere boer zich te houden. Indien er een overtreding wordt gemaakt, betekent dit levenslange uitsluiting vna de coöperatie. Door dit strenge reglement kunnen wij onvoorwaardelijke kwaliteitsgaranties geven.

Verantwoord genieten

Met France Limousin vlees weet u wat u eet en kunt u verantwoord genieten! Je proeft dat de natuur zijn gang heeft kunnen gaan. Het vlees heeft geen overtollig vet, maar wel een klein randje waar dat aan hoor te te zitten.


In ons rundvlees assortiment vindt u naast ons ruime assortiment van France Limousin ook heerlijke producten van de Black Angus. Denk aan een ribeye, een rollade en de Black Angus burger (een grof gekruide burger met biefstukkruiden).


NIEUW: Wagyu burgers (een burger van het Japanse Kobe rundvlees).


Impressie rundvlees van France Limousin

Onze France Limousin runderriblap is ouderwets lekker stoofvlees. Dit "draadjesvlees" is gaar in circa 1,5 uur. Bij langer stoven valt het vlees compleet uit elkaar. Zeer geschikt vlees dus voor uw stoofschotels.

Ook onze magere runderlappen, sucadelappen en bieflapjes van France Limousin zijn heerlijk stoofvlees.

Onze Filet Americain wordt gemaakt van France Limousin biefstuk tartaar. Wij maken deze filet americain iedere dag vers op ambachtelijke wijze. En dat proeft u aan de verfijnde smaak. Speciaal aanbevolen op een toastje of stokbroodje, maar ook heerlijk bij uw lunch.


Runderentrecôte

Een lendebiefstuk, uiteraard van France Limousin. Deze biefstuk heeft wat meer body en is smaakvol door zijn fijne structuur en een klein vetrandje.

Bereidingsadvies (voor een entrecôte met een dikte van 1 centimeter)
Bak de entrecôte stevig bruin en daarna nog 2 à 3 minuten op laag vuur doorbakken. De entrecôte is dan medium gebakken.


Runderbiefstuk

Een echt hoogtepunt uit het assortiment van France Limousin. De biefstuk is zeer smaakvol. Door zijn fijne structuur heeft het echt een zeer korte bereidingstijd, namelijk 2 x 1 minuut, uiteraard afhankelijk van de dikte van de biefstuk.

Wij bieden 2 soorten biefstuk: kogel- en haasbiefstuk. Daarnaast zijn er ook diverse variëteiten, zoals gekruid en gemarineerd.


Tip van slagerij van de Ban

Probeer een echte kogelbiefstuk.
Onze France Limousin kogelbiefstuk is zeer fijn van structuur en behoudt hierdoor zijn sappen en malsheid.

Eet het en je weet het!

Specialiteiten van France Limousin rundvlees

Wij maken elke week diverse specialiteiten van ons France Limousin rundvlees. Onderstaand enkele van deze specialiteiten met bereiding. Uiteraard kunt u ook tips voor bereiding en menusuggesties in de slagerij vragen!

Kogelbiefstuk met truffel- of knoflookmarinade

In reepjes of in biefstukjes verkrijgbaar.
Bereiding: het biefstukje kort op hoog vuur bakken.

Biefstuk stroganoff

Reepjes gekruide kogelbiefstuk, verrijkt met champions, paprika's en gekibbelde uitjes.
Bereiding: 1,5 minuten op hoog vuur. Gedurende deze tijd steeds blijven roeren in de wok of koekenpan. Dit gerecht past vooral goed bij roerbakgroentes.

Schnitzel 

Een zeer dun gemarineerd biefstukje, dat pittig is gemaakt door gebroken zwarte peperkorrels.
Bereiding: de schnitzel wordt gebakken op hoog vuur in circa 1,5 tot 2 minuten.

Meer weten over France Limousin vlees?

Kijk op www.francelimousin.eu

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.